Vaša košarica je prazna!

S Fodenovo glavo se je City maščeval Tottenhamu

07/11/2019 0
Po sredi norosti sta se City in Tottenham spet spopadla v Manchestru. Po tistem, kar se je zgodilo v četrtfinalu Lige prvakov, je domačo stran premagala želja po revanšu. Čeprav so zmagali s 4: 3, so izpadli iz BL-a in jim v 94. minuti odvzeli peti rezultat v razsodbi video sodnika.
 
Toda podobno dramo bi bilo škoda pričakovati na tekmi v Premier ligi…
 
Toda ciljno povprečje v 5. minuti je bilo tako, kot je bilo tri dni prej. Sergio Agüero je vrgel žogo nazaj vratarju Phil Fodenu (1-0). Tako je 18-letni vezist postal prvi strelec golov v mestu po letu 2000 in tretji najmlajši v premier ligi.
 
Skok je imel več možnosti za Manchestrijce, Bernardo Silva bi lahko dosegel dva gola, toda Paulo Gazzaniga, ki je nadomestil Huga Llorisa, je bil tako dobro postavljen in dvakrat branil.
 
Tudi po preobratu Tottenham ni mogel spremeniti taktike, Londončani so upali na protinapad, toda Ederson ni imel več kaj početi. Ni potreboval resnih podvigov ...
 
Spursi so v ligi dosegli le sedem točk v primerjavi z ostalimi šestimi (le Manchester United ima slabši saldo: šest točk), Manchester City pa zdaj z 21 točkami.
 
City batin (v sredo tekma proti MU) bo zaslužil tudi točke 22, 23, 24 za izpadli City BL.