Vaša košarica je prazna!

Poteza DC Uniteda za premik Juventusa Gonzala Higuaina

22/05/2020 0
Kmalu se lahko zgodi, da se bodo bratje zbrali pri D.C. Unitedu z dogovorom o blokadi.
 
Steven Goff iz Washington Postana je v sredo sporočil, da črno-rdeči raziskujejo, da bi v klub pripeljal Juventusa in Argentinca Gonzala Higuaina nogometni dresi Juventus za otroke 19/20 trgovina. To bi povezalo superzvezdnika s starejšim bratom Federicom Higuainom, ki se je marca lani podpisal z D.C. kot igralec in trener za razvoj igralcev, potem ko je osem sezon preživel s ekipo Columbus.
 
Goff je poudaril, da so takšna prizadevanja še v zgodnjih fazah, zato se Higuainov potencialni premik na Audi Field ne zdi neizogiben. Obstaja tudi trenutni kontekst pandemije COVID-19, ki bo vplival na svetovni trg prenosa in tokove prihodkov.
 
32-letni Higuain ima pogodbo z Juventusom do junija 2021, zato bi bilo za vsako potezo pred tem treba plačati pristojbino za prenos ali če bi bila elektrarna iz Serie A pripravljena na medsebojno sodelovanje. Če bi šli skupaj, bi bilo podobno, ko je D.C. leta 2018 splahnil, da bi pred odprtjem njihovega nogometnega stadiona pridobil angleškega superzvezdnika Wayna Rooneyja.
 
Številka 9 ima trenutno 63 golov in 16 podaj na 139 tekmah za Juventus, prejšnji postanki pri Real Madridu, Napoliju, AC Milanu, Chelseaju in River Plateu. Na mednarodnem prizorišču se Higuain uvrsti na šesto mesto v vseh časovnih ciljih za Argentino z 31 finali v 75 nastopih.
 
Sredi aprila so se povezave med Higuainom in LA Galaxyjem vzpostavile tudi zaradi povezav z glavnim trenerjem Guillermom Barrosom Schelotto. Ostali zvezdniki so bili v preteklem letu povezani z D.C., vezista Mesut Ozil in Luka Modrić sta se pojavljala kot možnosti.