Vaša košarica je prazna!

Pogosta vprašanja

1. Kako najdem predmet, ki ga želim kupiti?
    
Poiščite na domači strani kategorijo predmeta, ki ga želite kupiti (na seznamu kategorije na vrhu strani pod naslovom mesta), premaknite miško v ime kategorije, prikazali boste seznam podkategorij. Izberite tistega, ki mu pripada, in ga boste prenesli na stran izdelka. Tu lahko izberete predmet, ki ga želite kupiti.
2. Kako naj naredim naročilo?
    
Ko kliknete želeni element, izberite velikost in izpolnite količino ter kliknite Dodaj v košarico. Pregledajte elemente v nakupovalnem vozičku. Vnesite kupone ali popuste, če jih imate. Ko ste pripravljeni, kliknite Nadaljuj na Checkout. Izberite način odjave kot gost ali registrirani uporabnik (registrirani uporabniki se lahko prijavijo na desni strani). Kliknite Nadaljuj in preusmerjeni boste na stran za plačilo. Navedite namembni kraj izdelka, način plačila in naslov za izstavitev računa. Preglejte podatke o naročilu. Urejate lahko naslov in podatke o plačilu. Za dokončanje nakupa izberite »Postopek naročila«. Ne pozabite, da informacije o naročilu hranite na varnem mestu, če boste morda morali preveriti stanje naročila.
3. Kako pošiljate moje kupljene predmete?
    
Ko bomo prejeli vaše plačilo, se bomo z vašim naročilom ukvarjali s 24 urami. Če se kaj dobro odpravi, ga bomo poslali z 2 dnevi.
4. Kako dolgo bo parcela prispela v našo državo?
    
Ko ga bomo poslali, bo običajen paket dostavljen v 5-7 delovnih dneh med celotnim postopkom. No, zaradi nepredvidenih okoliščin bo čas trajal dlje. Prosim, ne skrbite.
5. Kako slediti mojim naročilom?
    
Če ste registrirani član na naši spletni strani, lahko sledite naročilu z uporabo povezave »Naročilo poizvedbe«. Ali pa lahko naša služba za pomoč pomaga pri sledenju vašega naročila. In ko dobimo številko za sledenje iz hitre družbe, jo lahko tudi pošljemo in sledilno povezavo za sledenje statusa paketa.
6. Kako najti velikost predmetov, ki me prilegajo?
    
Velikost grafikona najdete pod poljem za izbiro velikosti.
7. Kako lahko spremenim svoj naročilo ali prekličem mojo naročilo?
    
Ko bomo prejeli vaše plačilo, bomo v roku 2 dni obravnavali vašo naročilo. Torej, če res želite spremeniti ali preklicati, upamo, da nam lahko poveste v roku 2 dni. Ker, če ga odpremo, je težko ustaviti paket za vas. Upamo, da boste razumeli.
8. Kako lahko izdelke vrnem v vaše podjetje?
    
Če kakovost izdelka ni problem, ne moremo sprejeti vrnitve. Če je nekaj težav z blagom (na primer, madež ali linija ni jasno odrezana), upamo, da jo boste lahko oprali ali očistili , Potem bomo gostu dali ustrezno odškodnino. Če je velikost majhna za vas ali ko ste prejeli majico, ugotovite, da vam ni všeč in tako naprej, te težave ne sprejemamo. Upam, da nas boste lahko razumeli.
9. Koliko načinov plačila sprejemate?
    
Plačilo smo prejeli prek metode Visa Card, Master Card.
10. Kako dolgo lahko dobim prilagojeni izdelek?
    
Ker je izdelek prilagojen, ga moramo prositi za izdelavo izdelka. Zato potrebuje približno 15 dni, da dobite predmet iz tovarne. Upamo, da ga lahko potrpežljivo počakate. In ko je pošiljka poslana, vam bomo dali sledilno številko.
11. Zakaj zaračunate kartico več kot vaša cena izdelka?
    
Dobivamo samo ceno izdelka. Dodatni denar se lahko zaračuna kot prazno plačilo. Upam, da lahko razumete.

Zemljevid strani
  • Klubi 2018-19
  • za otroke 2018-19
  • Reprezentance 2018
  • Reprezentance za otroke 2018
  • Ženski 2018-19
  • Klubi 2017-18
  • za otroke 2017-18
  • Ženski 2017-18