Vaša košarica je prazna!

Manchester United je bil modri, da vleče čep na Paulo Dybala

07/08/2019 0
Ko se je v nedeljo zvečer razšla novica, da se je Manchester United odločil končati pogajanja o podpisu Paula Dybale, je dober delež njihovih oboževalcev takoj spustil v globok obup.
 
To je bil tisti, ki je podpisal navijače Uniteda, ki so si obupali to poletje; tisto, ki je prišla z resnično dozo navdušenja.
 
25-letni Dybala, ki je v svojih štirih sezonah v Juventusu dosegel 78 golov, je resničen talent svetovnega razreda in bi lahko privoščil Old Trafford.
 
Ni bil igralec, ki ga United aktivno preganja, toda ko je Juventus predlagal nogometni dresi Manchester United za otroke, da bi ga bili pripravljeni zamenjati za Romelu Lukakuja, oba pa sta bila vredna približno 80 milijonov funtov, so ga zanimali, če želite izvedeti več.
 
Sprva se je zdela resnična možnost, da bo prišlo do dogovora in da bi United lahko izpustil nezaželenega belgijskega napadalca za Dybalo
 
United vedo, da jim v zadnji tretjini igrišča še vedno manjka pristne kreativnosti, argentinski igralec pa bi bil pripravljena rešitev.
 
Toda med pogajanji se je United začel čutiti nelagodje v času, ki so ga sprejemali, in zaradi zahtev, ki jih postavljata igralec in njegova okolica.
 
Poročalo se je, da je Dybala iskal tedensko plačo v višini približno 350.000 funtov, kar bi ga postavilo za drugega najbolje plačanega igralca Uniteda, njegov agent pa je prav tako iskal honorar v višini približno 13,7 milijona funtov.
 
Izplačevanje tako pretiranih plač ne zagotavlja uspeha, saj je Alexis Sanchez, ki naj bi zaslužil okoli 500.000 funtov na teden, dokazal s svojimi petimi zadetki iz 45 iger, odkar se je pred osemnajstimi meseci pridružil Arsenalu.
 
Na splošno je United dobil izrazit vtis, da Dybala ni pretirano rad, da bi se jim pridružil, vendar se zaveda, da ga Juventus ne želi več, pripravljen je na to potezo premagati, še posebej, če bi mu lahko izpolnili zahteve glede plač.
 
Obsedeno z nezainteresiranim superzvezdnikom je Unitedu prineslo preveč slabih spominov na njihove izkušnje z Angel Di Marijo.
 
Leta 2014 je španski klub, čeprav je pravkar pomagal Real Madridu do zmage v ligi prvakov, Argentinca prodal Unitedu za 59,7 milijona funtov.
 
Di Maria je sprva izgledala čudovito, saj je bil odrezan cilj v Leicester Cityju zgodnji vrhunec, a takoj, ko se jesen spustila, se je znal umakniti in zaigrati kot nekdo, ki nikoli ni hotel biti na Old Traffordu.
 
Po eni sami sezoni je nepriljubljeno Di Marijo izgubljeni in razočarani United prodal v Parizu Saint-Germainu.