Vaša košarica je prazna!

Manchester City ima najboljše igralce na svetu, pravi Arteta

19/09/2018 0
MANCHESTER - Pomočnik trenerja Manchester Cityja Mikel Arteta meni, da so prvakaši v Premier League najboljši igralci na svetu, vendar so to lastniki Real Madrida priljubljeni, da bodo zmagali v Ligi prvakov v tej sezoni.
 
Arteta, ki bo v sredo odprla svojo ligo prvakov v ligi prvakov v Ligi prvakov proti Olympique Lyonnaisu, ker je trener Pep Guardiola suspendiran, je tudi dejal, da je njegova ekipa v tej sezoni bolje izpeljala najvišje evropske časti.
 
"Za mene imamo v tem klubu najboljše igralce na svetu," je na novinarski konferenci v torek povedal Arteta. "Vsak dan jih vidim v treningu in jih ne bi spremenil za druge, ker so fantastični."
 
Real, ki je Cristiano Ronaldo prodal Juventusu pred začetkom sezone, je tri leta zapored osvojil Ligo prvakov, toda letošnje mesto so favoritov stavnic, kljub padcu na četrtfinalu zadnje sezone.
 
"To je presenečenje, da bi postali priljubljeni, ko je ekipa zunaj, ki je trikrat zapored osvojila tekmovanje," je dodala Arteta. "Tudi če so izgubili Cristiano Ronaldo, bi še vedno naredil Real Madridu glavne favoritke zaradi svoje zgodovine in izkušenj. Ampak mislim, da bo Liga prvakov v tej sezoni precej odprta.
 
"Drugi ljudje mislijo, da smo kandidati za tekmovanje v primerjavi z najboljšimi ekipami v Evropi zaradi tega, kako dosledni smo bili in način igranja proti velikim ekipam. Naš cilj je osvojiti Ligo prvakov in menimo, da se izboljšujemo."
 
Španec, ki je bil povezan s trenerjem v Arsenalu v zaprti sezoni pred Londonskim klubom, je Unai Emery imenoval za naslednika Arsena Wengerja, prav tako je dejal, da želi narediti korak naprej do managerja v prihodnosti.
 
"Jaz sem privilegiran, da sem tam, kjer sem zdaj v nogometu," je dodala Arteta. "Če vprašate, ali bom nekega dne v prihodnosti treniral trener, je odgovor verjetno da, vendar se mi zdi srečo, da sem v tej službi, še vedno pa je veliko prostora za rast tega kluba."
 
Guardiola je služil prepovedi zaslona, ​​da bi prišel na igrišče, da bi s sodnikom v zadnjem sezoni nasprotoval Liverpoolu, vendar je Arteta odločena narediti vse, da se prepriča, da se odsotnost managerja ne počuti.
 
"Očitno je (Guardiola) razočaran, da ni tako vpleten, vendar je v zadnji igri imel reakcijo in spoštujemo odločitev UEFA," je dejal Arteta. "Imeli smo situacijo, da se ne bi odločili, vendar se bomo potrudili, da bo vse ostalo čim bolj normalno."
 
Mesto je bilo sestavljeno v skupini F, ki vključuje tudi nemško Hoffenheim in ukrajinsko stran Shakhtar Donetsk.