Vaša košarica je prazna!

Liverpool se bo veselil pritiska odločitve Salzburga, pravi Jürg

28/11/2019 0
Jürgen Klopp je prigovarjal, da Liverpool ne bo rezerviral "počitnic" Lige prvakov v Salzburgu prihodnji mesec, vendar je vztrajal, da bodo njegovi evropski prvaki napredovali zaradi pritiska, da bi dosegel nočni izpad v Avstriji.
 
Dries Mertens in Napoli kažeta tekmecem, da ima Liverpool svoje napake
 Preberi več
Liverpool resnično potrebuje remi iz svoje zadnje skupinske tekme v Avstriji, da bi dosegel izločilne faze, saj je od Napolijevega obiska na Anfieldu v sredo odvzel le točko. Zmaga proti Carlu Ancelottiju bi si zagotovila kvalifikacije z igro, da bi prihranila in olajšala breme Kloppovim rednim rednim ekipam med zahtevnimi devetimi tekmami decembra na štirih tekmovanjih. Fabinho, vplivni vezist Liverpoola, morda ne bo več igral na več tekmah, ki so si v žrebu 1–1 utrpele poškodbo gležnja.
 
"Ne želim reči, da ga potrebujemo (pritisk na finalno tekmo), vendar smo ga imeli vedno," je dejal Klopp. "Štiri leta sem - povejte mi, kdaj je bilo lahko? Lani smo morali proti Napoliju zmagati doma z 1: 0. Ne morem se spomniti večjega pritiska od tega. Res težko in to smo tudi storili. Zdaj moramo v Salzburg. V tem trenutku je igre konec in moj problem je, da je Fabinho poškodovan in Brighton, ne Salzburg.
 
"Vem pa, kako so ljudje; ljudje so si zaželeli, da bi lahko nocoj končali skupino in pripravili kakšno počitniško tekmo v Salzburgu. Takšna je situacija - če imamo ambicije v ligi prvakov, moramo to pokazati v Salzburgu. Do takrat moramo v Premier ligi pokazati svoje ambicije. "
 
Klopp je dodal: "Jasno je bilo, da ga želimo končati nocoj. Že pred tekmo smo vedeli, da bo težko proti Napoliju. Lani je bilo težko, vedno težko. So dobra stran. "
 
Fabinho je zapustil Anfield z levo nogo v zaščitnem prtljažniku zaradi pomislekov, da bi lahko bil več tednov zunaj s poškodbo ligamenta gležnja. Brazilski vezist bo ocenjen v naslednjih 48 urah.
 
Klopp je o poškodbi dejal: "Ne vem [obsega]. Ima bolečine, tako da to ni dobro. Ni mogel nadaljevati in je resnično trd. Ne želim povedati, kaj pričakujem, ker upam, da ni tako resno, ampak vedeli bomo še več, morda jutri, morda dan kasneje. Bomo videli."