Vaša košarica je prazna!

Čudovita sezona Manchester Cityja bi lahko navijače še vedno pus

30/04/2019 0
Manchester City je zmagal 1: 0 na Burnleyju, ni pa preveč, toda managerju Pepu Guardioli in njegovim igralcem ne bo mar. Zmaga pomeni, da dve sezoni ostanejo v sezoni, nadzorujejo svojo usodo v eni najintenzivnejših naslovov angleškega nogometa. Edina stvar je, da ta naslov morda ne bo dovolj za navijače kluba.
 
V eni uri nedeljske tekme ni bilo nujno, da bi bilo tako. Po tem, ko je sredi tedna udobno odposlal arhitekte Manchester Uniteda, je City našel 15. mesto Burnley, ki ga je bilo veliko težje razgraditi. Medtem ko so Pepovi možje vrgli vse, kar so imeli na Clarets, je bil najsodobnejši del njihove igre nikjer viden do 63. minute, ko je Sergio Aguero dobil ravno dovolj za žogo, ki jo je ujel pod nogami, da bi jo dobil čez. črta za edini cilj igre.
 
Medtem, ko je bil zmagovalni igralec zmagovalec igre, o katerem se ni pisalo, je evforično praznovanje mestnih igralcev pokazalo, koliko to pomeni. Medtem ko je ostalo še pol ure, so končno prebili Burnleyjev odpor in vedeli, kaj je najtežje ujemanje z naslovom.
 
Zmaga je postavila City nazaj na prvo mesto na 92 ​​točkah, eno točko pred drugo mesto Liverpool. Oba kluba bodo pričakovala, da bosta dobila preostala dva tekma, kar pomeni, da bo mesto, ko se bo sezona končala 12. maja, osvojila ligo s 98 točkami, medtem ko bi Liverpool lahko končal na drugem mestu s 97 točkami. je bilo dovolj, da jih je zmagal Premier League 93 odstotkov časa.
 
Kot je morda boleče, lahko Liverpool še vedno dobi nekaj velikega iz te sezone nogometni dresi Manchester City za otroke 18/19 trgovina. Za razliko od Cityja, so še vedno živi v Ligi prvakov in če lahko v polfinalu preidejo preko Barcelone - to ni majhna naloga - bodo veliki favoriti za zmago na turnirju že šestič, več kot dvakrat bližje angleški strani. .
 
Toda to, kar bi lahko bilo najbolj nenavadno v tej sezoni, je, da če se odigra ta popolnoma realističen scenarij - mesto zmaga v ligi, Liverpool za Ligo prvakov - oboževalci obeh ekip bi skoraj zagotovo počutili razočarani. Medtem ko naslov ni ničesar, da bi ga pomiril, so navijači Cityja prišli v sezono, v upanju, da bodo videli svojo ekipo, ki je sveža ob rekordno 100-točkovni sezoni, ki je osvojila naslov, prvič osvojila Ligo prvakov. Potem, ko so osvojili ligaški pokal in so bili še vedno izziv na treh drugih frontah, je prvi četrtini v angleški zgodovini nogometa postal cilj, dokler so Spursi ta mesec sanjali te sanje.
 
Medtem, kolikor bi Liverpool z veseljem dodal še naslov prvaka Ligi prvakov v že zapakiran kabinet za trofeje, bi si še bolj želeli, da je liga naslov, saj ni osvojil nobene od sezone 1989-90, dve polni leti. pred ustanovitvijo Premier League. Med tem dolgim ​​suhim časom je Liverpool dodal svoj pokal v Ligo prvakov in dosegel dva druga finala.
 
Seveda je tisto, kar šport tako čarobno, nepredvidljivost vsega. Medtem ko bosta obe strani na svojih končnih tekmah v tej sezoni všeč, imata oba tekme levo, kar bi lahko povzročilo napake - Leicester za Manchester City in Wolves za Liverpool. Zdi se, da je v vseh pogovorih o njihovem zasledovanju četverčka vsakdo pozabil, da če je mesto zdrsnilo navzgor, je Liverpool v vrsti za dvojico. Seveda, če City osvoji ligo in FA pokal naslednji teden, bi lahko osvojili redko domačo trojno. V tem najbolj neverjetnem letnem času, zakaj ne bi še zadnji zaplet resno pretresli.