Vaša košarica je prazna!

Buffon se strinja, da se bo ponovno pridružil Juventusu

03/07/2019 0
Nekdanji vratar Italije je poleti zapustil Juve za PSG, potem ko je osvojil sedem zaporednih serijskih naslovov. Preselil se je v francosko prestolnico v upanju, da jim bo pomagal osvojiti Ligo prvakov.
 
Kljub udobni zmagi Ligue 1, je bila to pestra kampanja za Parižane, ki so izgubili v finalu Coupe de France in izpadli iz Coupe de la Ligue v četrtfinalni fazi.
 
Toda najnižja točka kampanje za 41-letnika je prišla med tekmo Lige prvakov v 16. tekmi z Manchester Unitedom, kjer je PSG, ki je zmagal z 2-0 na Old Traffordu, izgubil 3-1 doma - Buffon je kriv za enega od ciljev - tretjič zapored se je znašel na prvi stopnji knockouta.
 
Klub je napovedal, da bo po 12 mesecih zapustil sezono, ko je sezono delil s francoskim mednarodnim Alphonse Areolo in PSG v pogovoru z AC Milanom, ko je Gianluigi Donnarumma zamenjal Buffona.
 
V Juventusu naj bi Buffon prispel kot Wojciech Szczesny, Mattia Perin pa bo verjetno odšla.
 
Buffon je prvič podpisal pogodbo za Bianconeri iz Parme leta 2001 in ostal sedemnajst let, ko je osvojil naslov Serie A 11-krat, čeprav sta bila dva kasneje odvzeta po škandalu Calciopoli.
 
V zadnjih štirih sezonah je zmagal v ligi in pokalu v vsaki, vendar je v treh sezonah od leta 2015 do 2017 izgubil dva finala Lige prvakov, saj je premierno tekmovanje Evrope še vedno izginilo Buffon. S Juvejem je bil tudi poraženi finalist leta 2003.
 
Vir je povedal ESPN FC, da bo Buffon povedal, da bo postal direktor v Juveju, ko bo 12-mesečna pogodba potekla prezgodaj.